De voordelen van vergaderen op een landgoed op een rij

  • 23 September 2022
  • Leestijd: 4 min

Bij een vergader- of congreslocatie denk je al snel aan een inspiratieloze, muffe ruimte met rijen stoelen en bijvoorbeeld een groot podium. In de meeste gevallen ben je dan ook meer onder de indruk van de spreker dan van de ruimte waarin je je bevindt. Dat een vergader-of congreslocatie ook een positieve indruk kan achterlaten bewijst een locatie als Landgoed ISVW. Deze locatie is zowel groen als sfeervolle en is van alle gemakken voorzien. Heb je binnenkort een congres of een vergadering? Ga dan voor een inspirerende locatie als een landgoed. Hieronder vind je enkele redenen waarom vergaderen op een landgoed een topidee is.

#1. Een inspirerende omgeving
Het eerste voordeel van het vergaderen op een landgoed is dat je lekker kunt genieten van de frisse buitenlucht. Je bent even weg uit de drukke stad en de hectiek van de dag. Vergaderen op een landgoed werkt inspirerend en brengt het beste in jou en je collega’s naar boven. Een vergaderlocatie in de natuur brengt je op creatieve ideeën die je meteen ook kunt delen. Het is bewezen dat wanneer je op een andere locatie dan je kantoor bent, je ook anders naar een vraagstuk gaat kijken. Grote kans dus dat dit nieuwe en nog niet eerder genoemde oplossingen met zich meebrengt.

#2. Geen afleiding
Je collega’s hebben net als jij allemaal deze dag ingepland om te vergaderen. Daarom is er geen tijd voor andere afspraken. Dit komt de effectiviteit van de vergadering ten goede. Doordat er minder afleiding is kan iedereen werken aan één gemeenschappelijk doel. Hierdoor hoeft vergaderen ook helemaal niet meer zo lang te duren als voorheen. Zo wordt vergaderen ineens weer leuk!

#3. Moderne vergadertools
De associatie tussen een landgoed en vergaderlocatie wordt doorgaans niet snel gelegd. Het beeld dat een landgoed ouderwets is en daardoor niet geschikt is als locatie om een vergadering te houden, is echter onjuist. De meeste landgoederen hebben prachtige en stijlvolle ruimtes en zijn voorzien van moderne vergadertools die niet mogen ontbreken tijdens jullie meeting. Je hebt daardoor geen gehannes met het meenemen van beamers, flipoverborden en dergelijke.

#4. Teambuilding
Last but not least, een dagje vergaderen op een externe locatie zorgt voor een hechtere band met je collega’s. Je bent intensief met elkaar aan het werk en na afloop heb je nog even de tijd om eens buiten het kantoor met elkaar te kletsen of nog even een drankje te drinken. Niet alleen was het vergaderen dit keer een stuk efficiënter, het is ook meteen een stuk leuker. Hierdoor heb je genoeg positieve energie om de volgende dag weer te knallen op kantoor!

 

Vergaderlocatie in Amsterdam
Vergaderlocatie in Den Haag
Vergaderlocatie in Scheveningen
Vergaderlocatie in Rotterdam
Vergaderlocatie in Utrecht
Vergaderlocatie in Arnhem
Vergaderlocatie in Apeldoorn
Vergaderlocatie in Haarlem

Reageer