Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Louwman Museum

  • Zuid-Holland
  • Den Haag
Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag, Nederland
4 - 1000 Personen
9 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Louwman Museum

Nachtvergunning
Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.

De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dat doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman een importschap voor Dodge- en Chrysler-automobielen begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

Het Louwman Museum biedt u de mogelijkheid een bijeenkomst te organiseren in een unieke locatie; het mooiste automuseum van de hele wereld!

Een vergadering, congres, beurs, receptie, diner of feest; het Louwman Museum biedt vele mogelijkheden. Met in totaal acht verschillende ruimtes, geschikt van 4 tot 1000 personen, bieden wij altijd een geschikte ruimte die het beste past bij hetgeen u voor ogen heeft.

Wij denken graag met u mee over de creatieve invulling van uw bijeenkomst, een rondgang (met gids) langs de fantastisch collectie van het Louwman Museum behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie of een bezichtiging, neem dan gerust contact met ons op.

Locatie

Aan de snelweg
In het bos
Nabij openbaar vervoer

Het museum ligt op een mooie open locatie aan de rand van de stad Den Haag en is eenvoudig bereikbaar middels het openbaar vervoer of met de auto.

Zalen

DaglichtSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Great Hallja50050050010008001000
Museumpleinnee---350250350
Theaternee-339----
Bibliotheekja------
Shoichiro Toyodaja150250150300150200
Jacobus Spijkerja------
Walter Owen Bentleyja------
Henry Fordja-100----
Gordon CrosbyJa-40----

Parkeren in de buurt van deze locatie

Het Louwman Museum beschikt over eigen parkeergelegenheid. Dit betreft een ondergrondse parkeergarage met een capaciteit van 170 plekken. De ondergrondse garage is via een ingang aan de zijkant van het museum te bereiken.

 

Mindervalide bezoekers kunnen parkeren bij de hoofdingang. De hoofdingang is te bereiken via een breed voetpad. De auto kan, op zeer laag tempo, over het voetpad voor het museum langs rijden en voor de ingang stoppen. Dit is de enige manier voor mindervaliden om het pand te bereiken. Omdat er geen lift is, is er vanuit de parkeergarage geen doorgang naar het museum voor mindervalide bezoekers.

 

Wanneer er voor een evenement meer capaciteit nodig is dan de garage biedt, dan is het mogelijk om op het parkeerterrein van de renbaan ‘Duindigt’ te parkeren. Deze parkeergelegenheid heeft een capaciteit van 800 parkeerplekken. Bij gebruik van deze parkeergelegenheid dient er wel rekening gehouden te worden met de inzet van verkeersbegeleiding en pendelvervoer.

Contact

Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Aanhef
  • Direct contact met de juiste persoon
  • Unieke beleving gegarandeerd

Contact

Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag, Nederland
Toon mij het telefoonnummer