Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Academiehuis | de Grote Kerk Zwolle

  • Overijssel
  • Zwolle
Parkeergarage Emmawijk, Emmawijk, Zwolle, Nederland
2 - 1250 Personen
3 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Academiehuis | de Grote Kerk Zwolle

Live muziek
Wifi aanwezig
Ja-woord geven

Grote of St. Michaëlskerk
De Grote of St. Michaëlskerk is het grootste rijksmonument van Hanzestad Zwolle. De kerk biedt een imposante ruimtelijke beleving wanneer je binnenkomst door de vernieuwde en met glaskunst verfraaide portalen. De kerk herbergt een aantal hoogtepunten. De bijna 400 jaar oude preekstoel van Adam Straes is er één van. Vijf jaar werkte hij eraan en voorzag daarmee de Grote Kerk in Zwolle van enorme grandeur. Het is de op één na grootste preekstoel van Nederland, één van de topstukken op het gebied van beeldsnijkunst uit de late renaissance. Naast de preekstoel is er in de kerk ook een koorhek te bewonderen uit 1597 en bezit de kerk een wereldberoemd Schnitgerorgel uit 1721. Een vierde bijzonderheid is achthoekige consistorie die aan de middeleeuwse kerk is toegevoegd aan het einde van de 17e eeuw na in instorten van de toren. Vanuit de middeleeuwen wandelt u via de imposante zandstenentrap een andere tijd in. De Consistorie is rijk gedecoreerd, zoals dat in de barokke en classicistische architectuur gebruikelijk was.

Het Academiehuis
Het Academiehuis is een plek om te leren en te innoveren. Om te luisteren en te kijken. Om te ontdekken, te verwonderen en jezelf te verrijken. Voor jong en oud.

In dit huis worden gedachten uitgewisseld, wordt geluisterd naar muziek en naar verhalen, krijgt kunst en cultuur een plek, worden meningen gedeeld en aangescherpt en vindt debat en dialoog plaats. De programmering is een interessante toevoeging aan wat Zwolse culturele en educatieve instellingen al bieden. Het verrijkt en verdiept het aanbod, maar heeft ook een eigen identiteit. Het authentieke kerkgebouw is onderdeel van die eigen identiteit.

Locatie

In het centrum
Zwolle

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
HoogkoorJaJaJaJaJaJaJa
ConsistorieJa
MiddenschipJaJaJaJaJaJaJa

Parkeren in de buurt van deze locatie

Contact

Parkeergarage Emmawijk, Emmawijk, Zwolle, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Parkeergarage Emmawijk, Emmawijk, Zwolle, Nederland
Toon mij het telefoonnummer