Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Koninklijk Instituut voor de Tropen

  • Noord-Holland
  • Amsterdam
  • Amsterdam-Oost
Mauritskade 63, 1092 AD, Amsterdam
1 - 900 Personen
10 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk
Toon mij het telefoonnummer

Koninklijk Instituut voor de Tropen

Live muziek
Overnachten
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Fotoreportage
Ja-woord geven

Geïnspireerd vergaderen in kleiner gezelschap, kleurrijk dineren met 280 gasten of borrelen in de Marmeren Hal met 900 personen – bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen kan het.

 

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Bij ons zijn de mogelijkheden net zo divers als het zalenaanbod. We hebben een indrukwekkende ontvangstruimte, een groot theater met 453 zitplaatsen en meerdere zalen geschikt voor kleinere en grotere bijeenkomsten. En dat alles krijgt u met een internationale vibe, de elegantie van Amsterdams Gouden Tijden en state-of-the-art faciliteiten. Dol op diversiteit als we zijn, openen we onze deuren voor symposia, congressen, conferenties, vergaderingen, evenementen en feesten. En of u nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling of juist een moderne sfeer wilt creëren - het kan. Ontvang uw gasten in de Marmeren Hal, inspireer in de Koningin Máxima Zaal, organiseer een barbecue in de sprookjesachtige binnentuin of boek de hele locatie exclusief voor maximaal 900 gasten. Wat uw insteek ook is, bij ons krijgt iedere spreker - en gast - vanzelf inspiratie. KIT heeft naast de congresfaciliteiten ook een schitterend café de Tropen. In de zomer zijn het grote terras en de sprookjesachtige binnentuin de perfect plek om events, diners en barbecues te organiseren.

 

Daarnaast is het Amsterdam Tropen Hotel, aan de andere kant van onze groene binnentuin, onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Handig en comfortabel als u na een evenement of bespreking wilt blijven slapen. Op dit moment is het hotel, tot in ieder geval 2024, gesloten voor renovatie.

 

EVENEMENTEN DIE GOED DOEN

Maar dat is nog niet alles. Organiseert u een event bij ons? Dan bent u niet alleen verzekerd van een goed verzorgde dag op een fantastische locatie, ook neemt u een stukje verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen. Onze winst komt namelijk ten goede aan KIT’s kennisprojecten, gericht op een duurzame toekomst wereldwijd. Zo’n maatschappelijk verantwoorde insteek geeft toch een goed gevoel?

 

CATERING

In ons catering assortiment houden wij op alle fronten rekening met de beste ingrediënten, het hele jaar door, vanuit de gedachte om bewust consumeren zoveel mogelijk te stimuleren. Wij werken met lokale- en seizoensproducten en onze leveranciers zijn zorgvuldig gekozen op hun maatschappelijke betrokkenheid. Ook alle leveranciers waar wij mee werken dragen bij aan een bewustere samenleving.

 

TOT ZIENS

U bent van harte uitgenodigd, ook wanneer u in de nabije toekomst geen evenement gepland heeft staan, om onze prachtige en echt duurzame locatie eens te bezoeken! Wanneer mogen wij u verwelkomen?


Locatie

Aan het water
In het centrum
Aan de snelweg
Nabij openbaar vervoer
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is gelegen in Amsterdam-Oost nabij Artis Zoo en het Tropenmuseum. Per openbaar vervoer is KIT uitstekend bereikbaar. Zo is tram- en bushalte Alexanderplein voor de ingang gelegen en is treinstation Amsterdam Muiderpoort op loopstand.

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Koningin Maxima Zaalja--453----
Marmeren Halja--100-600280-
Mauritszaalja40481007512072100
Raadzaalja28244030504050
Bestuurskamerja24204030403240
Regentenkamerja10------
Downingstreetja----11080110
Emmazaalja16163020302030
Clauszaalja16163020302030

Parkeren in de buurt van deze locatie

Momenteel hebben wij geen eigen parkeerplaatsen beschikbaar. Gelukkig bevindt parkeergarage Q-Park Oosterpoort op loopafstand. Ook zijn er parkeerplekken beschikbaar in de Linnaeusstraat zelf.

Contact

Mauritskade 63, 1092 AD, Amsterdam
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Mauritskade 63, 1092 AD, Amsterdam
Toon mij het telefoonnummer