Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

D'Swarte Walvis

  • Noord-Holland
  • Zaandam
Kalverringdijk 15, Zaandam, Nederland
1 - 100 Personen
6 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk
Toon mij het telefoonnummer

D'Swarte Walvis

Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Buiten trouwen
Fotoreportage
Ja-woord geven

Onze locatie: de Zaanse Schans
Op slechts een kwartier van het centrum van Amsterdam ligt een van de mooiste en meest historische gebieden van Nederland: de Zaanse Schans. Een monumentale omgeving, gelegen in een oer-Hollands landschap aan de rivier de Zaan. Dit unieke stukje Nederland is een bijzonder stuk Wereld Erfgoed. En midden in deze monumentale omgeving staat ons restaurant.

D'Swarte Walvis behoort tot een van de mooiste locaties van Nederland. Voor kleinere en grotere feestjes ben je bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over diverse zalen, kamers en terrassen; acht in totaal. Onze ligging op de Zaanse Schans, aan de prachtige Zaan, is uniek. Je kunt vertrouwen op onze meer dan 50 jaar ervaring in het ontvangen en fêteren van gasten, in alle denkbare variaties. Kortom, wij bieden veel meer dan op het eerste gezicht te zien is!

Je kunt bij ons verschillende ruimtes en kamers huren voor zakelijke of privé bijeenkomsten.

Achter in het restaurant vind je op de begane grond onze ‘Regentenkamer’. Deze ruimte leent zich uitstekend voor zowel zakelijke als privé bijeenkomsten en is zeer geschikt voor kleinere groepen tot ca. 14 personen.

Op de eerste etage, die middels een trap bereikbaar is, bevinden zich de ‘Commandeurskamer’ en de ‘Weesmeesterzaal’.  De ‘Commandeurskamer’ ligt boven onze bar en biedt een mooi uitzicht over de Zaan. Deze ruimte, in stijl van de walvisvaarders en met diverse bijzondere details, leent zich uitstekend voor groepen tot ca. 50 personen.

De ‘Weesmeesterzaal’ is, naast het restaurant, de grootste aparte ruimte. Deze ruimte is de vroegere slaapzaal van het weeshuis. Deze zaal wordt getooid door mooie tegeltableaus met daarop molens. In de Weesmeester-bar zijn kleine gedenktegeltjes te vinden over de oorsprong van het gebouw. Een prachtige ruimte voor groepen tot ca. 100 personen.

Naast deze aparte kamers, zijn het restaurant, de bar, de serre en het terras ook af te huren.

Via D'Swarte Walvis kun je ook de mogelijkheden voor een andere bijzonder unieke plek in Zaandijk bespreken: het voormalige Raadhuis van Zaandijk. Ook hier biedt de aanwezigheid van de eigen aanlegsteiger de mogelijkheid voor aankomst en/of vertrek over het water. De bijzondere, authentieke en historische ambiance biedt vele mogelijkheden voor bijeenkomsten, recepties en andere kleinschalige exclusieve bijeenkomsten.

Locatie

Aan het water
Nabij openbaar vervoer
Nabij luchthaven
D’Swarte Walvis (De Hoop op d'Swarte Walvis) ligt enerzijds aan de Zaanse Schans en anderzijds aan de Zaan met een groot terras. Wij hebben een eigen (gratis) parkeerterrein en onze locatie is gunstig gelegen t.o.v. de snelwegen richting Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Ook met openbaar vervoer en zelfs over het water zijn wij zeer goed te bereiken.

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Restaurant & Serre (90 m2 & 50m2)ja----op aanvraag8050 - 150
Regentenkamer (24 m2)jaop aanvraag---op aanvraag14-
Bar 't Vleethuis (30 m2)ja----35--
Weesmeester (65 m2, 1e etage, geen lift)jaop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag40 - 10040 - 100-
Commandeurskamer (50 m2, op etage, geen lift)jaop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag9 - 509 - 50-
Raadhuis Zaandijk (50 m2, externe locatie)jaop aanvraagop aanvraagop aanvraagop aanvraag50 - 10050 - 10050 - 100

Parkeren in de buurt van deze locatie

Gratis op eigen terrein

Contact

Kalverringdijk 15, Zaandam, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Kalverringdijk 15, Zaandam, Nederland
Toon mij het telefoonnummer