• Home
  • FAQ
  • Trouwen
  • Kunnen we op een gekozen locatie een eigen cateraar regelen?

Kunnen we op een gekozen locatie een eigen cateraar regelen?

U heeft de trouwlocatie van uw dromen gevonden. Dat ene sprookjeskasteel, het landgoed of het strandpaviljoen waar u dolgraag met uw geliefde in het huwelijksbootje wil stappen. Maar wanneer u een blik werkt op de menukaart schrikt u. Dit zijn niet de opties die u ogen voor had. Is er geen mogelijkheid om een eigen cateraar mee te nemen? Of desnoods ieder zelf de wijn uit te kiezen?

Redenen om eigen catering in te schakelen

Er zijn legio redenen te bedenken waarom u uw eigen catering op een bruiloft zou willen regelen. Dit geldt zowel voor stellen met een budgetbruiloft als voor de meest extravagante feesten.

Een goede reden is bijvoorbeeld dat u op kosten wilt besparen. Een eigen (bevriende) cateraar kan het totaalpakket wellicht tegen een lager tarief leveren. Of nog beter, misschien komt u wel uit een kookgekke familie. Bedenk wel goed dat koken voor honderd man iets anders is dan een gezellig familie-etentje. Bovendien: wilt u dat uw naaste familie de dagen voor en tijdens de bruiloft gestresst is vanwege het eten?

Omgekeerd heeft u ook bruidsparen die juist een zo exclusief mogelijke bruiloft willen. Catering van Michelinster-kwaliteit bij wijze van spreken. Grote kans dat een gemiddeld strandpaviljoen of zelfs een landgoed dit niet zomaar voor elkaar krijgt. In dat geval is het goed om een eigen exclusieve cateraar in de arm te nemen.

Een derde reden om een eigen cateraar in te huren, is dat u op zoek bent naar een specifieke keuken. De trouwlocatie Breda heeft bijvoorbeeld wel heerlijke Hollandse en Franse hapjes, maar het kersverse stel wil graag een volledig Thais menu.

Eenvoudig zoeken op locaties met catering.

Sommige trouwlocatie staan eigen catering simpelweg niet toe. Bij andere locaties is die mogelijkheid er wel. Maar hoe kunt u hier nu een eenvoudig overzicht van krijgen?

Via De Nationale Locatie Site selecteert u eenvoudig het vinkje ‘eigen catering mogelijk’. Zo kunt u bijvoorbeeld een trouwlocatie Amsterdam vinden waar u ook zelf het eten mag laten verzorgen.

Kurkengeld en bordjesgeld

Wanneer u ervoor kiest om uw eigen eten of drinken mee te nemen vraagt de ondernemer hier vaak wel een vergoeding voor.

Logisch, omdat u nog steeds gebruik maakt van de glazen en het servies van de locatie. Ook dragen ze zorg voor de afwas en lopen ze inkomsten mis omdat u de spijzen niet ter plekke bestelt.

Zorg dat u van tevoren duidelijk heeft afgesproken welke vergoeding (‘kurkengeld’ voor de drank, ‘bordjesgeld’ voor het eten) u precies betaalt voor het gebruiken van eigen catering.

Maak zelf de vergelijking

Heeft u geen hele exclusieve eisen voor het eten en drinken op uw bruiloft? Dan is het slim om een nauwkeurige vergelijking te maken tussen het aanbod van de externe cateraar en de locatie waar u wilt gaan trouwen. Bijvoorbeeld een trouwlocatie Rotterdam.

Bekijk goed of u alle kosten meeneemt in uw schatting. Hoe zit het bijvoorbeeld met de prijs voor kinderen tot een bepaalde leeftijd? En heeft u het kurkengeld en bordjesgeld al bij de vergelijking opgeteld?

Bedenk ook dat u met een externe cateraar goed moet afstemmen dat het eten er op tijd is en van welke faciliteiten er wel of niet gebruik kan worden gemaakt. Bij catering van de trouwlocatie is dit al geregeld.

Vind snel jouw perfecte locatie