Familielid of vriend(in) als trouwambtenaar

  • 15 February 2017
  • Leestijd: 6 min

Wanneer je gaat trouwen dan wordt het huwelijk normaal gesproken door een trouwambtenaar van de gemeente gesloten. Wil je het een keer helemaal anders? Laat je trouwen door je (schoon)vader, (schoon)moeder of een vriend/vriendin. Zij kunnen als trouwambtenaar voor één dag het huwelijk sluiten. In veel gemeenten is dit al mogelijk, informeer daarom bij jouw gemeente of dit mogelijk is.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Het bruidspaar dient een verzoek in bij het College van Burgemeesters en Wethouders. Omdat het ambtenaren zijn, gaan zij dit eerst met z'n allen eens goed overleggen. Na het overleg nemen zij een besluit en maken een afspraak bij de rechtbank. Daar zal de door jullie uitgekozen persoon beëdigd worden voor jullie huwelijksdag.

Natuurlijk moet de gemeent hier wel wat aan verdien en zijn er extra kosten aan verbonden. Reken op zo'n 100 euro plus de kosten voor de huwelijksvoltrekking. Je moet ook beschikken over een verklaring van goed gedrag, anders dient er alsnog een extra trouwambtenaar bij aanwezig te zijn.

Bij een romantische huwelijksdag hoort natuurlijk een romantische trouwlocatie. Hieronder vindt u een aantal suggesties van ons voor romantische trouwlocaties. U kunt hier terecht voor uw trouwfeest, huwelijksceremonie, huwelijksdiner en receptie.

Reageer