4 redenen om de catering tijdens je event uit te besteden

  • 14 January 2020
  • Leestijd: 4 min

4 redenen om de catering tijdens je event uit te besteden

Tijdens de voorbereiding van een event heb je al genoeg dingen aan je hoofd! Dan besteed je de catering liever uit aan een professionele cateraar. Naast minder stress zijn er nog een aantal belangrijke voordelen te bedenken om een professionele cateraar in te schakelen. We hebben de voordelen hieronder voor je op een rij gezet.

1. Een gevarieerder assortiment
Een professionele cateraar weet wat hij doet en is gewend om voor grote groepen mensen eten voor te breiden. Een cateringbedrijf weet als geen ander hoe ze een voedzame lunch moet samenstellen of hoe ze een uitgebreid diner op tafel moet zetten. Een cateraar weet precies hoe groot de porties moeten zijn, hoeveel voedsel hij moet inkopen en hij weet rekening te houden met allerlei voedselallergieën en dieetwensen. Hierdoor kan aan ieders wensen worden voldaan.

2. Betere kwaliteit
Een cateraar werkt met opgeleide koks die kennis van zaken hebben als het om lekker eten gaat. Ondanks dat je thuis complimenten krijgt voor de lekkere maaltijd, is koken voor een groot gezelschap andere koek. Omdat je waarschijnlijk veel tijd kwijt bent aan de voorbereiding is het verstandig om dit uit te besteden aan een cateringbedrijf. De cateraar zorgt voor een kwalitatief goede hap en dat is precies wat jij je gasten wilt voorschotelen. Zo kun je bij een cateraar als Vineyard kiezen voor party catering, publieks- en festivalcatering, catering voor op een vergaderlocatie, maar bijvoorbeeld ook voor food supply. En kun je, ter voorbereiding van het evenement, het menu komen voorproeven bij Vineyard food & drinks.

3. Meer tijd over voor andere zaken
Zoals gezegd vergt het organiseren van een event veel tijd en als je dan ook nog voor een groot gezelschap iets lekkers op tafel moet zetten, heb je al helemaal met veel stressfactoren te maken. Je wilt je tijd dan ook liever besteden aan zaken waar je goed in bent zoals nadenken over de invulling van het programma, het uitnodigingen van sprekers, zorgen voor publiekswerving, en dergelijke. Door een professionele cateraar in te schakelen bespaar je jezelf een hoop stress, weet je dat het eten goed smaakt en heb je dus meer tijd voor al die andere zaken die minstens zo belangrijk zijn.

4. Sociale motieven
Je hebt zo lang naar het event toegewerkt dat je tijdens deze dag ook gewoon lekker zelf wilt genieten en met je gasten wilt praten. Je wilt tijdens de lunch of het diner ook rustig tussen je gasten zitten en van het eten genieten zonder dat je druk in de weer bent of dat je je constant afvraagt of het eten wel smaakt. Zoals je ziet brengt het inhuren van een cateraar alleen maar voordelen met zich mee. Op DNLS kun je heel eenvoudig zoeken op een vergaderlocatie die een eigen catering heeft, maar ook op locaties waar je zelf je eigen cateraar kan uitkiezen.

Reageer