Algemeen
Vergaderen
Feesten
Zalen
Ligging

Op een steenworp afstand van de Amsterdamse binnenstad vindt u  de Westergasfabriek. De gerenoveerde industriële gebouwen zijn omgeven door een modern vormgegeven park. Er is alle ruimte voor evenementen als beurzen, congressen, bruiloften, workshops, diners, festivals en modeshows.

 

De locaties van de Westergasfabriek zijn stoer en ongepolijst. De muren zijn verweerd, de plafonds hoog, de dakconstructies monumentaal. De ruimtes zijn met smaak gerenoveerd en voorzien van alle gemakken en voorzieningen van deze tijd. Dankzij een razendsnel glasvezelnetwerk en wifi voorzieningen in het hele park zijn de digitale mogelijkheden voor evenementen zo goed als onbegrensd.

 

Organisatoren kunnen bij de voorbereidingen van een evenement een beroep doen op de expertise van de Westergasfabriek en haar partners: producenten, cateraars en facilitaire diensten die zich gespecialiseerd hebben in de ruimtes van de Westergasfabriek. De Westergasfabriek staat voor kwaliteit en service  tegen een concurrerende prijs, en kan desgewenst complete oplossingen bieden in de vorm van totaalproducties.

 

Bent u op zoek naar een inspirerende locatie voor een evenement? Dan is de Westergasfabriek iets voor u. Meer informatie over Westergasfabriek, Amsterdam

Wilt u meer informatie ontvangen over Westergasfabriek te Amsterdam, of andere locaties? Voeg Westergasfabriek dan direct toe aan uw favorieten, of vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Het Leidinghuis
Een luxe hotelsuite op de Westergasfabriek! Ontwerper Piet Hein Eek transformeerde het Leidinghuis in een stoer en eigenzinnig appartement, voorzien van alle comfort. Het Leidinghuis is te huur in combinatie met de Gashouder, als VIP-ruimte of als privé-plek voor artiesten. Maar het is ook apart te huur voor een bruiloftsnacht, een bespreking of een diner in kleine kring.

De Werkkamer

De Werkkamer is flexibel in te zetten voor vergaderingen, trainingen, break-out sessies, workshops of als tijdelijke kantoorruimte. De locatie is via een binnen doorgang in het Westergastheater te bereiken waardoor de twee locaties goed samen inzetbaar zijn. Tijdens grote evenementen is de Werkkamer ideaal als break-out ruimte, productiekantoor of perscentrum te gebruiken. De Werkkamer is ingericht met de robuuste en industriële meubels van Woodustry. In de rechthoekige ruimte is een lange tafel, pantry en flatscreen monitor aanwezig. Via de open trap kom je op de ruime vide waar zich de toiletten bevinden en de mogelijkheid bestaat om extra werkplekken te creëren.


Gashouder
De Gashouder wordt veel ingezet voor beurzen, grote bedrijfspresentaties en live shows. De Gashouder is thuisbasis van Awakenings, een dance-event voor 3500 man. Maar het is ook de plek waar kunstenaar Hans op de Beeck een panoramische installatie maakte voor 1 persoon.  De Gashouder is een plek van uitersten. Wie groot denkt, wie durft, die is rijp voor de Gashouder.

Transformatorhuis
Het Transformatorhuis leent zich goed voor een clubachtig decor met loungebanken of lange gedekte tafels voor een sfeervol diner. Het is ook de plek waar internationale conferenties als The Next Web sprekers laten optreden voor toehoorders.

Tijdens grotere congressen en evenementen wordt vaak gretig gebruik gemaakt van alle extra ruimtes die de Westergasfabriek te bieden heeft. Organisatoren kunnen bijvoorbeeld kiezen uit de club en de trouwzaal WesterLiefde van het WestergasTerras en het vernieuwde Ketelhuis met maar liefst drie comfortabele filmzalen. Het is daarnaast ook mogelijk om onder meer KunstENhuis, Mister Kitchen en de zolder van de Bakkerswinkel af te huren.


Een bedrijfsfeest organiseren op de Westergasfabriek? Het kan klein, het kan in eigen hand, maar meestal is het voer voor professionals als u het groots aanpakt. De mooiste feestlocaties zijn de Gashouder, de Zuiveringhal en het Transformatorhuis. Combinaties met naastgelegen gebouwen zijn gemakkelijk te maken. Moet het hard, groots en veel? Dan is er maar één toplocatie: de Gashouder.


Gashouder
De Gashouder wordt veel ingezet voor beurzen, grote bedrijfspresentaties en live shows. De Gashouder is thuisbasis van Awakenings, een dance-event voor 3500 man. Maar het is ook de plek waar kunstenaar Hans op de Beeck een panoramische installatie maakte voor 1 persoon.  De Gashouder is een plek van uitersten. Wie groot denkt, wie durft, die is rijp voor de Gashouder.Zuiveringshal West
De Zuiveringshal West herbergt met gemak een groot aantal gasten voor diners of een bedrijfsfeest. Regelmatig wordt de hal gesplitst in een plenair en een informeel deel. Het is de vaste locatie voor de catwalkshows van de Fashion Week, en het medialab van Cinekid.

Transformatorhuis
Het Transformatorhuis leent zich goed voor een clubachtig decor met loungebanken of lange gedekte tafels voor een sfeervol diner. 


Bij de Westergasfabriek is het overigens ook mogelijk om een combinatie te maken van diverse locaties en het buitenterrein voor uw bedrijfsfeest!Naam Daglicht Theater Receptie Diner
Gashouder Ja 2100 3500 1100
Zuiveringshal West Ja 1000 1500 700
Transformatorhuis Ja 600 750 400
Westergastheater Ja 250 900 180
Machinegebouw Ja 200 265 180
Werkkamer Ja 30 50 20
Leidinghuis Ja 20 - 12
De Westergasfabriek ligt centraal in het Stadsdeel Westerpark, aan de noord-westzijde van het centrum. Het terrein is te bereiken via afslagen S103 en S104, met bus 21 en met tram 10.

Contactgegevens
Kaart
Westergasfabriek
Haarlemmerweg 8E,
1014 BE, Amsterdam,
Noord-Holland
Telefoon
Contactpersoon: Afdeling Events
Toon mij het telefoonnummer
Mogelijkheden
 • catering Eigen catering mogelijk: nee
 • group 12 tot 10000 personen
 • tick Nachtvergunning
 • tick Live muziek
 • tick Overnachten
 • tick Wifi aanwezig
 • Parkeren

  Qpark Westergasfabriek (€3/uur)
  Van Bleiswijkstraat 8
  1051 DG Amsterdam

Ligging
 • Aan het water
 • Nabij openbaar vervoer
 • Luchthaven: 16 km