Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Zuiderzeemuseum

  • Noord-Holland
  • Enkhuizen
Wierdijk 12-22, 1601 LA Enkhuizen, Nederland
15 - 4000 Personen
12 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Zuiderzeemuseum

Nachtvergunning
Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Fotoreportage
Ja-woord geven

Beleef je droomdag in authentieke sfeer

Klinkt jouw ‘Ja, ik wil’ straks in de zeventiende-eeuwse Wieringer kapel? Of kies je voor het sfeervolle Peperhuis met uitzicht op de Oosterhaven? Voor jouw receptie, diner of feestavond biedt het Zuiderzeemuseum verschillende, authentieke locaties: een intiem koffiehuis, een prachtig werfje aan het water, een gezellig bruin café, een pleintje middenin het buitenmuseum en twee sfeervolle restaurants. Samen geven we invulling aan jullie trouwdag met voor ieder speciaal moment een passende locatie. Elk met een eigen sfeer en allemaal op loopafstand van elkaar. Zo wordt jullie droomdag wel heel bijzonder!

Sprookjesachtig
De Wieringer kapel is een romantische trouwlocatie in het hart van het buitenmuseum. Voor jullie huwelijksceremonie kleden we de kapel aan met een rode loper, zetten we op tafel een prachtig boeket bloemen en branden de kaarsen in de kroonluchters en kandelaars. En natuurlijk luiden we de kerkklokken als jullie aankomen. Behalve het burgerlijk huwelijk, kan hier ook het kerkelijk huwelijk worden voltrokken. In de kapel passen zestig gasten.

Sfeervol
Bij het binnenmuseum vind je het Peperhuis uit 1625. Het bestaat uit twee zalen die met elkaar verbonden zijn; de ene grenst aan de Wierdijk en de andere biedt een mooi uitzicht op de Oosterhaven. Ideaal voor als jullie een diner willen combineren met een feestavond.

Tijdens het diner kunnen jullie even tot rust komen, bijvoorbeeld bij een informeel dinerbuffet of juist bij een chique viergangen diner. Onze kok maakt graag een speciaal menu afgestemd op jullie wensen. En na het diner staan jullie met een paar passen in de andere zaal; het feest kan beginnen!

De dikke muren en eeuwenoude balken maken het Peperhuis tot een sfeervolle locatie. Voor de ceremonie bepalen we samen met jullie hoe de zaal wordt ingedeeld. We zorgen voor sfeerverlichting en een mooi boeket bloemen. De zaal biedt ruimte aan gezelschappen tot negentig personen.

Stijlvol
Langs de stadsgracht tref je een stijlvolle bakkerswinkel waarin de authentieke elementen, zoals de prachtige tegelvloeren en –wanden, bewaard zijn gebleven. Het koffiehuis achter de winkel is geschikt voor het uitbrengen van de toost en het aansnijden van de bruidstaart.

Bijzonder
Verscholen achter het schildersatelier in het buitenmuseum ligt een werfje. Omringd door groene bomen met het geluid van zacht kabbelend water op de achtergrond, is dit een heel bijzondere plek om een deel van jullie dag door te brengen.

Historisch en knus
Aan de dijk ligt café Hindeloopen, een typisch ‘bruin’ café met een historische sfeer en een schitterend uitzicht over het IJsselmeer. Het café is bijzonder geschikt voor een intieme borrel of een dinerbuffet.

Idyllisch
Een mooie zomeravond. De laatste museumbezoekers zijn huiswaarts gekeerd. De straten in het buitenmuseum liggen er verlaten bij, maar het pleintje achter de kerk is ingericht met knusse bistrosetjes. De muziek begint zacht te spelen en terwijl de drankjes worden uitgeserveerd, bereiden onze koks de lekkerste gerechten op de barbecue. Het pleintje aan de stadgracht in het midden van het buitenmuseum vormt na sluitingstijd een idyllische setting voor een onvergetelijke avond!

Modern en historisch
Het Amsterdamse Huis is de grootste horecagelegenheid van het Zuiderzeemuseum. De moderne buitenkant combineert goed met de historische elementen binnen. Het grote terras aan de voorkant biedt een mooi uitzicht over het buitenmuseum. De ruimte is multifunctioneel en voor alle gelegenheden te gebruiken. Met name voor feestavonden met grote gezelschappen is dit dé perfecte locatie.

Pittoresk

Het buitenmuseum biedt een uniek decor voor jullie huwelijksreportage. Pittoreske bruggetjes, leuke doorkijkjes, weelderige tuinen en historische gebouwen zorgen voor een sfeervolle achtergrond op je trouwfoto’s.

Trouwvoordeel MA-DI-WOE

Trouwen op een maandag, dinsdag of woensdag wordt nu extra aantrekkelijk met het voordeelarrangement. Voor slechts € 3.700,- heb je een complete en onvergetelijke trouwdag op één locatie.

Het voordelige trouwarrangement is inclusief ceremonie*, toost, aperitief en diner voor twintig personen, met aansluitend een feestavond voor 75 personen. In de authentieke kapel of het sfeervolle Peperhuis wordt jullie (kerkelijk) huwelijk voltrokken. Aansluitend vinden de receptie, het diner en de feestavond plaats in één van de sfeervolle restaurants.

De dagindeling:

15.00 - 15.45 uur huwelijksvoltrekking

16.00 - 17.30 uur toost uitbrengen

17.30 - 20.00 uur driegangen diner

20.30 - 00.30 uur feestavond

De prijs voor extra gasten bij ceremonie, toost en diner is € 57,50,- per persoon. Extra gasten bij de feestavond kosten € 34,00 per persoon.

*exclusief leges gemeente Enkhuizen

Neem contact op met ons voor de exacte inhoud van het arrangement.

Locatie

Aan het water
In het centrum
Nabij openbaar vervoer
Het Zuiderzeemuseum ligt aan het IJsselmeer en langs de stadsmuren van Enkhuizen.

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Het Amsterdamse Huisja--150-400250350
Het Peperhuis (voorzaal)ja--40-605060
Het Peperhuis (achterzaal)ja--80-120100120
Cafe Hindeloopenja----403040
Pand Purmerendja12------
Pand Amsterdamja20-40----
Filmzaalnee--63----
Wieringer kapelja--72----
Schooltje Kollumja-32-----
Bakkerij Hoornja2016402440--
Schepenhal (binnenmuseum)ja----150--
Atrium (binnenmuseum)ja20-125-12560-

Parkeren in de buurt van deze locatie

Het Zuiderzeemuseum heeft een eigen parkeerplaats aan het begin van de dijk Enkhuizen-Lelystad.

Contact

Wierdijk 12-22, 1601 LA Enkhuizen, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Wierdijk 12-22, 1601 LA Enkhuizen, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Bruid & Bruidegom Magazine

actie
B en B magazine

Doe een aanvraag en lees het magazine 4 weken online gratis!