Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Sint Aegtenkapel

  • Utrecht
  • Amersfoort
't Zand 37, 3811GB, Amersfoort
2 - 200 Personen
2 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Sint Aegtenkapel

Nachtvergunning
Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig

De St. Aegtenkapel is een intieme en sfeervolle middeleeuwse kapel. De kapel ligt aan de stadsgracht in het historisch hart van Amersfoort. Door de centrale ligging in Nederland, de intieme ruimte en het sfeervolle interieur is het een geliefde trouwlocatie. Daarnaast leent de locatie zich goed voor recepties, diners, vergaderingen, lezingen, presentaties, netwerkbijeenkomsten en andere compacte zakelijke meetings.

Houten gewelven, hoge ramen, fraaie kroonluchters; ze creëren samen een stijlvolle monumentale uitstraling. De kapel is verdeeld in twee verdiepingen van gelijke grootte. Hierdoor biedt de kapel mogelijkheden voor zowel kleine als grotere gezelschappen. Het is ook mogelijk om de verdiepingen verschillende functies te geven. Creëer bijvoorbeeld een foyer op de benedenverdieping en een dinerzaal op de bovenverdieping.

De St. Aegtenkapel werd in 1410 gebouwd en is het enige restant van het vroegere kloostercomplex dat al vanaf 1399 bestond. Tijdens de restauratie werd ontdekt dat de kapel reeds eeuwen her door een vloer in twee helften verdeeld moet zijn geweest. De westzijde was voorzien van een tussenverdieping, waardoor kloosterlingen en leken gescheiden van elkaar de dienst konden bijwonen.  Dit monumentale pand is een van de mooiste en oudste monumenten van Amersfoort.

Locatie

In het centrum
Aan de snelweg
Nabij openbaar vervoer
De St. Aegtenkapel staat in het oude centrum van de stad Amersfoort.

Parkeren in de buurt van deze locatie

Aangezien de Sint Aegtenkapel in het midden van het centrum van Amersfoort ligt, is de locatie voor auto’s beperkt bereikbaar. Auto’s kunnen daarom het beste geparkeerd worden in parkeergarage Stadhuisplein (4 minuten lopen), Q-park St. Jorisplein (4 minuten lopen) of parkeergarage Flintplein (circa 7 minuten lopen).

Contact

't Zand 37, 3811GB, Amersfoort
Toon mij het telefoonnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Aanhef
  • Direct contact met de juiste persoon
  • Unieke beleving gegarandeerd

Contact

't Zand 37, 3811GB, Amersfoort
Toon mij het telefoonnummer