Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Museum Brasserie Den Bosch

  • Noord-Brabant
  • Den Bosch
Waterstraat 16, 5211 JD 's-Hertogenbosch, Nederland
10 - 150 Personen
3 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Museum Brasserie Den Bosch

Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Fotoreportage
Ja-woord geven

Wilt u één van de bijzondere ruimtes van het museum afhuren voor een zakelijke bijeenkomst of privéaangelegenheid? 
Wij kunnen u alles vertellen over de verhuur van de ruimtes en de mogelijkheden zoals het huren van audiovisuele apparatuur.

Griffierkamer
Naast de Gedeputeerdenkamer ligt de Griffierkamer: een intieme ruimte met historische sfeer, voorzien van modern meubilair en vergaderfaciliteiten. De Griffierkamer is zelfstandig te gebruiken of in combinatie met de Gedeputeerdenzaal.

Mogelijkheden: Vergaderingen, diners, lunches en borrels.

Gedeputeerdenkamer
In het Griffiegebouw - naast de Museumbrasserie - ligt de Gedeputeerdenkamer: de voormalige vergaderzaal van de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Het is een bijzondere, sfeervolle ruimte met een authentiek laatnegentiende-eeuws interieur, inclusief schouw, behangsels en plafondschildering.

Mogelijkheden: Vergaderingen, presentaties, lunches, diners. Gebruik kan eventueel in combinatie met naastgelegen Griffierkamer.

Statenzaal
De Statenzaal is de grootste en meest imposante zaal van het museum. De hoge glas-in-loodramen, de koperen kaarsenkronen, de klassieke lambrisering en het originele bewerkte plafond maken de ruimte bijzonder sfeervol. De zaal is ooit gebouwd als kapel van een oud Jezuïetenklooster. De afgelopen eeuwen deed hij vooral dienst als vergaderzaal van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Bij de renovatie in 2012 kregen interieur en kleurstelling een eigentijdse twist. Kiki van Eijk ontwierp het koningsblauwe stoffen behang en liet zich daarbij inspireren door wapenschilderijen elders in het museum. De Statenzaal is nu een moderne ontvangstzaal/auditorium, met een monumentaal karakter.

Mogelijkheden: Ontvangsten, presentaties, borrels, diners, intieme concerten, trouwceremonies en andere feestelijke bijeenkomsten. Bij mooi weer kunt u direct vanuit de Statenzaal naar de Paleistuin voor een lunch of afsluitende borrel.

Gele Salon
De Gele salon is bij uitstek een feestelijke ruimte. Deze salon bevindt zich in het achttiende-eeuwse Gouvernementspaleis en is ingericht in empirestijl. Door de prachtige goudgele wandbespanning, de kroonluchters, de schouw, het houten parket en de omringende bloemstillevens, ademt deze zaal een vorstelijke en toch intieme sfeer.

Mogelijkheden: Ontvangsten, trouwceremonies, lezingen, diners, intieme concerten. De Gele Salon is te gebruiken na sluitingstijd van het museum. De hoofdentree op het voorplein van het paleis blijft dan voor u geopend. 

Blauwe Salon
In het Gouvernementspaleis bevindt zich ook de Blauwe Salon. Deze heeft eenzelfde vorstelijke sfeer als de Gele Salon maar is iets intiemer. De Blauwe Salon is ingericht in Louis XV-stijl, en is voorzien van een originele achttiende-eeuwse schouw, blauwe wandbespanning en een prachtige kroonluchter. Aan de wand hangen genreschilderijen uit de vroege negentiende-eeuw, van internationaal gewaardeerde Brabantse kunstenaars als Adriaan de Lelie, Hendrik Turken en Petrus van Schendel.

Mogelijkheden: Kleine ontvangsten en exclusieve diners. De Blauwe Salon is te gebruiken na sluitingstijd van het museum. De hoofdentree op het voorplein van het paleis blijft dan voor u geopend.

Auditorium - Stedelijk Museum
Naast de lobby van het Stedelijk Museum bevindt zich het auditorium. Een eigentijdse, intieme ruimte, ontworpen door de beroemde Braziliaanse designers Humberto en Fernando Campana. De ovalen wand is net als de ontvangstbalie opgebouwd uit vele houtlaagjes en is bekleed met Brabantse koeienhuiden. Het auditorium is standaard voorzien van moderne technische voorzieningen zoals een beamer, een dynamisch filmscherm, een microfoon en speakers.

Mogelijkheden: Ontvangsten, presentaties, borrels en diners.

Entreehal - Stedelijk Museum
De lobby van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch is een prachtig staaltje moderne architectuur. De ruimte is licht en open. De glazen wanden bieden zicht op de historische binnenstad en de schitterende Paleistuin. Een witte trap slingert zich in de lobby verleidelijk naar bovengelegen tentoonstellingszalen en is een echte blikvanger. Ook de ontvangstbalie valt op door haar moderne ontwerp: een organische vorm opgebouwd uit honderden laagjes hout.

Mogelijkheden: Borrels, feesten, walking diners, diners, dinerbuffetten.

Patiotuin
De Patiotuin is een intieme binnentuin die grenst aan de Statenzaal en de Museumbrasserie. Het ontwerp is - net als bij de Paleistuin - van de hand van MTD Landschapsarchitecten en is prachtig in al zijn eenvoud. De Patiotuin ademt rust. Een mooie ruimte voor gelegenheden die aandacht verdienen.

Mogelijkheden: Huwelijksvoltrekkingen, presentaties, ontvangsten en diners.

Locatie

In het centrum
Nabij openbaar vervoer
Het Museumkwartier ligt in het historische hart van 's-Hertogenbosch. De Markt en de Sint-Janskathedraal liggen beide op steenworp afstand. Het Museumkwartier is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Parkeren in de buurt van deze locatie

Contact

Waterstraat 16, 5211 JD 's-Hertogenbosch, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Waterstraat 16, 5211 JD 's-Hertogenbosch, Nederland
Toon mij het telefoonnummer