Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Lichtfabriek

  • Noord-Holland
  • Haarlem
Minckelersweg 2, 2031 EM Haarlem, Nederland
5 - 1250 Personen
6 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Lichtfabriek

Nachtvergunning
Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Buiten trouwen
Fotoreportage
Ja-woord geven

Lichtfabriek
Ooit was de Lichtfabriek de elektriciteitscentrale van Haarlem. Tegenwoordig is het een karakterstieke evenementenlocatie midden in de randstad met industriële look & feel.

Geschiedenis
Lichtfabriek is een monumentale gas- en elektriciteitscentrale die de inwoners van Haarlem vroeger voorzag van licht en warmte. Het pand werd gebouwd tussen 1896 en 1902.  Met de vondst van het aardgas in de jaren 60, werd de fabriek buiten werking gesteld. Delen van de fabriek werden gesloopt, maar de Turbinehal, het Oliehuis en het Energiehuis bleven gespaard.

Zalen
De zalen van de Lichtfabriek zijn geschakeld maar kunnen ook los van elkaar verhuurd worden. De Lichtfabriek is geschikt voor alle soorten evenementen; congressen, sample sales, modeshows, film- en tv-opnames, diners, bedrijfsfeesten, dancefeesten, theatervoorstellingen, concerten, beurzen verjaardagfeesten en productpresentaties.

Turbinehal
Laat je verrassen door de Turbinehal. De ‘keizerzaal’ van de Lichtfabriek. Formidabel van maatvoering met sublieme interieurdetails. Zie de originele portaalkraan, de groen geglazuurde tegeltjes en het houten plafond. De zaal is op en top multifunctioneel. Dat betekent dat je haar precies zo kunt inrichten en aankleden als je zelf wilt. Dan ervaar je de meerwaarde van deze historische ambiance voor je evenement!

Oliehuis
Het Oliehuis is het kroonjuweel van de Lichtfabriek met een uitzonderlijke en karakteristieke en stijlvolle zaal. Toen het Oliehuis nog in gebruik was als onderdeel van de energiecentrale, stonden hier generatoren waar de inwoners van Haarlem stroom en licht van betrokken.

Energiehuis
Het Energiehuis heeft de uitstraling van een klein kasteeltje met middeleeuwse dakkapellen en prachtig metselwerk. De zaal heeft een bijzondere, intieme en gezellige sfeer. Door zijn afmetingen is het Energiehuis perfect voor kleine tot middelgrote partijen.

Het team
Het team dat u gedurende het gehele traject begeleid heeft jarenlange ervaring op organisatorisch vlak, in de evenementenbranche en hospitality. Zij bieden advies op maat, kunnen snel schakelen en willen van elk evenement een succes maken.

Catering
Bij de Lichtfabriek kunt u voor uw evenement kiezen voor verschillende foodconcepten/arrangementen. Wij werken met conceptcateraars die op een originele en creatieve wijze de catering serveren. Maar ook cateraars die op een klassieke werkwijze werken met regionale producten. Tevens behoort tot de mogelijkheid om door middel van diverse uiteenlopende mobiele kookstations/foodtrucks de catering te serveren. Altijd geleverd met de hoogste kwaliteit qua food en service.

Wij weten als geen ander dat deze tijd vraagt om een betaalbare en duurzame invulling voor uw event. Wij willen graag laten zien dat catering nog steeds spannend, origineel en lekker kan zijn.

Locatie

Aan het water
Aan de snelweg
Nabij openbaar vervoer
Nabij luchthaven
Centrale ligging in Randstad

Zalen

DaglichtSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Turbinehalja-650-8503201200
Oliehuisnee-250-500200600
Energiehuisja-85-18050180
Accukamernee-85---100
Machinekamerja-25----
Vide Energiehuisja-85--50-

Parkeren in de buurt van deze locatie

Ruim 350 gratis parkeergelegenheid voor de deur

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Aanhef
  • Direct contact met de juiste persoon
  • Unieke beleving gegarandeerd

Contact

Minckelersweg 2, 2031 EM Haarlem, Nederland
Toon mij het telefoonnummer