Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Landgoed Hoenderdaell

  • Noord-Holland
  • Anna Paulowna
Landgoed Hoenderdaell, Van Ewijckskade, Anna Paulowna, Nederland
10 - 50 Personen
1 Zaal
Eigen catering is niet mogelijk

Landgoed Hoenderdaell

Wifi aanwezig
Fotoreportage
Ja-woord geven

Landgoed Hoenderdaell is gevestigd in de Anna Paulownapolder. Het landgoed staat midden in een natuurgebied van 75 hectare dat oorspronkelijk deel uitmaakte van het Waddengebied. Na een bezoek aan het dierenpark kunnen natuurliefhebbers genieten van een wandeling door dit stiltegebied.

Wat Dierenpark Hoenderdaell bijzonder maakt, is dat de dieren en hun welzijn centraal staan. In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Een aap op je schouder
Het apeneiland is het leefgebied van de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om deze apen uit Madagaskar te bezoeken, is als ze gevoerd mogen worden. Er worden stukjes appel uitgedeeld aan het publiek en de ringstaartmaki’s komen van alle kanten toegesneld.

Opvang voor roofdieren
Op Landgoed Hoenderdaell is ook het opvangcentrum van Stichting Leeuw gevestigd. Hier worden ontheemde katachtige roofdieren tijdelijk opgevangen. Ze worden verzorgd en getraind om uiteindelijk terug te keren naar hun land van herkomst, waar ze in grote omheinde parken een vrij leven kunnen leiden. Om de dieren voor te bereiden op de terugkeer naar hun natuurlijke omgeving worden ze getraind met een jaagsimulator. Lees hier meer over op de website van Stichting Leeuw. De toegang tot Stichting Leeuw is bij het entreeticket voor het dierenpark inbegrepen.

Felgekleurde vogels voeren
De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde papegaaien: lori’s. In het wild leven deze vogels in Australië en Indonesië. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop die bezoekers op ieder moment van de dag aan de vogels kunnen voeren. Bij binnenkomst in de tuin komen de vogels direct aanvliegen.

Vogeldemonstratie
In het dierenpark wordt van woensdag tot en met zondag een vogeldemonstratie gehouden waarin meer verschillende vogels te zien zijn

Locatie

Aan het water
In het bos
Landelijk
Aan de kust
Landgoed Hoenderdaell is gelegen in Anna Paulowna

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Vergaderzaalxxxx

Parkeren in de buurt van deze locatie

Landgoed Hoenderdaell beschikt over een groot parkeerterrein, waar u gratis kunt parkeren.

Contact

Landgoed Hoenderdaell, Van Ewijckskade, Anna Paulowna, Nederland
Toon mij het telefoonnummer
Toon mij de website

Contact

Landgoed Hoenderdaell, Van Ewijckskade, Anna Paulowna, Nederland
Toon mij het telefoonnummer
Toon mij de website