Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Het Scheepvaartmuseum

  • Noord-Holland
  • Amsterdam
  • Amsterdam-Centrum
Nederlands Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein, Amsterdam, Nederland
1 - 2000 Personen
6 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk
Toon mij het telefoonnummer

Het Scheepvaartmuseum

Nachtvergunning
Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Buiten trouwen
Fotoreportage
Ja-woord geven

Het Scheepvaartmuseum heeft prachtige ruimtes, optimale service en een unieke ligging aan het water in het centrum van Amsterdam. Het monumentale pand uit 1656 heeft alles in huis om een succesvol zakelijk of feestelijk evenement te organiseren. De markante venue, die in de 17e eeuw werd gebouwd als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam, is nu, 350 jaar later een zeer gewilde locatie voor grote en kleine gezelschappen. Verschillende ruimtes bieden ongekende mogelijkheden voor inspirerende bijeenkomsten in een stijlvol decor.

Alles onder één dak

Van vergadering tot bruiloft, van receptie en diner tot feest, Het Scheepvaartmuseum kan elk evenement voor u verzorgen. Laat uw gasten arriveren per boot, trakteer hen op een bezoek aan de tentoonstellingen of genieten van een drankje op het drijvend terras. Daarnaast werken wij met geselecteerde partners om uw evenement te verrijken, bijvoorbeeld op het gebied van techniek en entertainment.

Het Open Plein

Het Open Plein is de binnenplaats van het Zeemagazijn. Dankzij de spectaculaire glazen overkapping kan de binnenplaats het hele jaar door gebruikt worden voor huwelijken, recepties en diners. Het glazen dak geeft de binnenplaats een intieme sfeer. Een speciaal ontwikkelde vloer zorgt voor de optimale akoestiek zodat muziek en presentaties hier helder klinken. Het Open Plein biedt plaats aan maximaal 700 dinerende gasten of een receptie tot 1000 personen. Het Open Plein is te huur na sluitingstijd van het museum en afhankelijk van de benodigde opbouwtijd kunnen wij een starttijd geven voor uw evenement. De techniek op Het Open Plein wordt verzorgd door onze exclusieve leverancier Bourgonje. Wij brengen u graag met hen in contact.

De Kamers

De Kamers van Het Scheepvaartmuseum zijn met hun prachtige uitzicht op het Oosterdok ideaal voor zakelijke bijeenkomsten of feestelijke evenementen. De state-of-the-art faciliteiten en de historische omgeving maken van elke workshop, vergadering, bruiloft of feest een onvergetelijke ervaring. De Kamers staan met elkaar in verbinding via ramen en deuren en zijn zowel overdag als ’s avonds beschikbaar. De Kamers van Het Scheepvaartmuseum beschikken ieder over een vaste beamer, projectiescherm en WIFI.

Het Dek

Via de Kamer van De Ruyter is Het Dek bereikbaar. Dit zijn twee drijvende terrassen op het water, aan de West-zijde van het museum, die aan elkaar gekoppeld 200 vierkante meter groot zijn. Op elk terras hebben wij ruimte voor 75 personen. Het Dek is ingericht met vast meubilair: parasols, loungebanken en statafels.

De Admiraliteitskamer

In deze 'Heerenkamer' vergaderden vroeger de admiraliteitsheren die belast waren met het toezicht op het Groote Magazijn en de naastgelegen scheepswerf. In het vernieuwde museum is deze vroegere pronkkamer een boardroom met een bijzonder karakter, welke plaats biedt aan maximaal 20 personen. De inrichting is eigentijds, met behoud van de maritieme allure van weleer. De Admiraliteitskamer is overdag zes weken voorafgaand aan uw evenement te reserveren, voor een diner kunt u deze reserveren op aanvraag van beschikbaarheid.

Tip: Trakteer uw gasten als welkome onderbreking van de vergadering op een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum. Denk hierbij aan een rondleiding van een enthousiaste gids of een verbindende teamactiviteit in spelvorm.

Culinair

Het Scheepvaartmuseum verzorgt met veel plezier de catering voor u, wij beschikken namelijk over onze eigen keuken en patisserie! Van het koekje bij de koffie tot aan de gerookte vis bij onze lunch, alles komt dagvers uit eigen keuken. De Chef-kok legt de nadruk op Dutch Cuisine: mooie streek- en seizoen producten met als inspiratiebron onze eigen Nederlandse keuken en eetcultuur. U kan ook kiezen voor onze preferred cateraar Select Catering. 

Wij denken graag met u mee over de invulling van uw evenement. Van programma en techniek tot aan catering en activiteit. Indien gewenst kunnen wij u volledig ontzorgen. Graag gaan wij met u in gesprek over de mogelijkheden.

Locatie

Aan het water
In het centrum
Nabij openbaar vervoer
Gelegen op 10 minuten loopafstand van het Station Amsterdam Centraal, buslijnen 22 en 48 stoppen voor de deur

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Het Open Pleinja75010007001000
Kamer van De Ruyterja64150175120175
Kamer van Van Heemskerckja408012580125
Kamer van Trompnee408012580125
Admiraliteitskamerja20202020
De Kamersja280425

Parkeren in de buurt van deze locatie

Diverse parkeergarages in de buurt

Contact

Nederlands Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein, Amsterdam, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Nederlands Scheepvaartmuseum, Kattenburgerplein, Amsterdam, Nederland
Toon mij het telefoonnummer