Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

Grote Kerk Alkmaar

  • Noord-Holland
  • Alkmaar
Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar, Nederland
10 - 1500 Personen
7 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

Grote Kerk Alkmaar

Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Fotoreportage
Ja-woord geven

Dé trouwlocatie van Alkmaar
Trouwen in de historische en monumentale Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar is een onvergetelijke gebeurtenis. U kunt een burgerlijk huwelijk of een kerkelijk huwelijk laten voltrekken. Trouwen kan tegen gereduceerd tarief tijdens de zomeropenstelling van de Kerk. De kerk is dan open voor publiek. Maar u kunt, buiten het zomerseizoen, de Kerk ook huren voor uw grote dag. De kerk is dan gesloten. Wilt u aansluitend nog een receptie, dan maken we een voorstel waarin we uw wensen vervullen.

Wilt u een kerkelijk huwelijk, dan maakt u afspraken met de voorganger van uw eigen kerkelijke richting na het reserveren van een datum. Een combinatie van burgerlijk en kerkelijk huwelijk behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. We nodigen u graag uit om te komen kijken in de schitterende, historische Grote Kerk Alkmaar.

Hoe ziet uw dag eruit?
Van aankomst tot vertrek is het uw dag! Ochtend, middag of avond, de deuren van de historische Grote Sint Laurenskerk staan wijd open om u en uw gasten welkom te heten. Uw gasten arriveren in de feestelijk aangeklede Grote Sint Laurenskerk en worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Intussen wordt u door onze in toga geklede Poorters ontvangen in de Consistoriekamer om u gereed te maken voor uw entree.

Ceremonie
Als de gasten hebben plaatsgenomen wordt u door de Poorters begeleid naar een, speciaal voor de Grote Kerk door kunstenaars vervaardigd, trouwmeubel. Uw eigen CD's worden gedraaid om de ceremonie muzikaal te omlijsten.

Van felicitatieronde tot receptie
Na het ja-woord is er gelegenheid om te feliciteren en het glas te heffen op een lang en gelukkig huwelijk. U kunt ook kiezen voor een aansluitende receptie in de kerk of in de Plein Zaal van Theater De Vest aan de overkant. Kiest u alleen voor het voltrekken van het huwelijk, dan vertrekt u na een felicitatieronde met uw gasten om de dag verder in te vullen naar eigen keuze.

Avondhuwelijk
Een avondhuwelijk is wel het toppunt van romantiek. Wat is er mooier dan uw entree maken in een prachtig verlicht kerkgebouw, waar de lichtjes in het koorhek een sprookjesachtig decor vormen voor een van de belangrijkste momenten in uw leven. Begeleid door de Poorters schrijdt u naar het, speciaal voor de Grote Kerk door kunstenaars vervaardigd, trouwmeubel. Na het moment suprême is er volop gelegenheid het heuglijke feit van uw huwelijk te vieren.

Locatie

In het centrum
Nabij openbaar vervoer
De Grote Kerk ligt in het centrum van Alkmaar tegenover het theater. Het NS-station is op loopafstand (circa 10 minuten).

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
SchipJaop aanvraagop aanvraag750op aanvraag10003501000
HoogkoorJaop aanvraagop aanvraag300op aanvraag400100400
ConsistorieJaop aanvraagop aanvraag60op aanvraag602560
HerenkamerJa-------
LibrijeJaop aanvraagop aanvraag35op aanvraag452020
VieringJaop aanvraagop aanvraag350op aanvraag10002501000
Hele kerkJaop aanvraagop aanvraag800op aanvraag15005001500

Parkeren in de buurt van deze locatie

In de directe nabijheid treft u vijf parkeergarages (Grote Kerk, Singelgarage, De Vest, Overstad en Karperton) aan, die eenvoudig vanaf de ringweg rond Alkmaar te bereiken zijn. Dichtsbijzijnd is de Parkeergarage Grote Kerk aan de Bagijnenstraat, met de voetgangersuitgang in de Kerkstraat. Deze garage heeft 80 parkeerplaatsen en is duurder dan de andere, gemeentelijke garages. Bekijk de kosten via APCOA. Verder liggen de parkeergarages De Vest en Kanaalschiereiland ook op slechts enkele minuten lopen. Kijk op de website van de Gemeente Alkmaar voor de actuele parkeertarieven. U vindt de garages door te navigeren op de volgende adressen: Parkeergarage De Grote Kerk Bagijnenstraat 13, 1811 KA Alkmaar Parkeergarage De Vest Paardenmarkt, 1811 KG Alkmaar Parkeergarage Kanaalschiereiland Mallegatsplein 1, 1811 AG Alkmaar

Contact

Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Contact

Koorstraat 2, 1811 GP Alkmaar, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Bruid & Bruidegom Magazine

actie
B en B magazine

Doe een aanvraag en lees het magazine 4 weken online gratis!