Terug naar de resultaatpaginaTerug
Terug naar de resultaatpaginaTerug

De Nieuwe Liefde

  • Noord-Holland
  • Amsterdam
  • Amsterdam-West
Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam, Nederland
100 - 375 Personen
6 Zalen
Eigen catering is niet mogelijk

De Nieuwe Liefde

Live muziek
Multimedia aanwezig
Wifi aanwezig
Fotoreportage
Ja-woord geven

Zijn jullie op zoek naar een historisch, monumentale  trouwlocatie in Amsterdam? Een bijzondere geschiedenis maar wel met moderne faciliteiten? Een locatie aan de grachten, met bijzondere kunst, uitermate goed verzorgde catering én een bijzondere naam? De Nieuwe Liefde heet jullie graag warm welkom!

Het monumentale pand aan de Da Costakade in Amsterdam waarin De Nieuwe Liefde gevestigd is, heeft een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk is het pand begin 20e eeuw gebouwd als wijnpakhuis, totdat het in de jaren dertig van de vorige eeuw verkocht wordt aan de katholieke parochie. Vanaf dan staat het pand bekend als ‘Huize de Liefde’ en is het een bloeiende plek voor het actieve verenigingsleven in de verzuilde samenleving met onder andere een bioscoop en kapel. Het pand is dan al zeer populair voor trouwerijen, menig bruidspaar in Amsterdam stapte hier in het huwelijksbootje.

Vanaf 1974 draagt het gebouw de naam Theater de Liefde, en is o.a. de Amsterdamse Theaterschool er gevestigd. Naast podium voor publieke voorstellingen zijn er diverse culturele instellingen gevestigd. Na jaren van leegstand wordt het pand in 2010 ingrijpend verbouwd door Wiel Arets Architects. Het wordt een licht, open gebouw met behoud van originele aspecten zoals glas-in-lood ramen en een indrukwekkend trappenhuis.

De Nieuwe Liefde is een initiatief van Huub Oosterhuis en is in februari 2011 geopend door Prinses Beatrix, toen nog Koningin. Het pand doet dienst als debatcentrum, en is ook beschikbaar voor externe partijen. Sinds 2013 is De Nieuwe Liefde benoemd als Huis der Gemeenten van Stadsdeel West, en als officiële trouwlocatie derhalve geschikt voor jullie huwelijksdag.

Trouwen in De Nieuwe Liefde betekent trouwen op een stijlvolle, inspirerende locatie met een rijke geschiedenis in combinatie met een prachtige naam. Onze locatie is geschikt voor zowel officiële huwelijksvoltrekking als receptie, diner en sfeervol avondfeest. Alles kan op onze locatie gevierd worden. De locatie beschikt over vijf zalen en is geschikt voor een aantal van 6 tot 375 gasten. Zo kan er bijvoorbeeld getrouwd worden in de Grote Zaal, met een aansluitende receptie in de Foyer, een licht ruimte met uitzicht op de gracht voorzien van een indrukwekkend kunstwerk van Peter Buechler.

De Nieuwe Liefde werkt graag mee aan een betere wereld en wij zijn trots op onze eerlijke catering. Wij werken uitsluitend met vers en waar mogelijk biologische producten en bereiden mét liefde praktisch alles zelf in onze professioneel geoutilleerde keuken.

Wij bieden standaard arrangementen voor receptie en diner. Maar ook met uw bijzondere wensen kunt u uiteraard bij ons terecht, onze horecamanager en chef-kok denken graag met u mee.

Bruidsfoto's: Iris & Marie Fotografie, Rogier Alleblas 

Locatie

Aan het water
In het centrum
Aan de snelweg
Nabij openbaar vervoer

De Nieuwe Liefde ligt in het centrum van Amsterdam (Oud-West) en is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en fiets. De bereikbaarheid met de auto is goed. 

Zalen

DaglichtCarreSchoolTheatreCabaretReceptieDinerFeest
Grote Zaalja80150250120250200250
Kleine Zaalja40408040-50-
Bibliotheekja30------
Serreja----756075
Foyerja--40-120120120
Koorzaalja35507032-40-

Parkeren in de buurt van deze locatie

Parkeergelegenheid voor kleine groepen is er in de straat (openbaar parkeren). Met grote groepen kunt u terecht in de Q-park aan de Marnixstraat, 8 minuten lopen vanaf onze locatie of in de parkeergarage aan het Bellamyplein op 5 minuten lopen.

Contact

Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

Aanhef
  • Direct contact met de juiste persoon
  • Unieke beleving gegarandeerd

Contact

Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam, Nederland
Toon mij het telefoonnummer

Bruid & Bruidegom Magazine

actie
B en B magazine

Doe een aanvraag én ontvang het magazine gratis!