Algemeen
Vergaderen
Feesten
Zalen
Ligging
360°

De Kromhouthal aan De Overkant

De Kromhouthal is dé nieuwe multifunctionele evenementen- en congreslocatie aan het IJ in Amsterdam. De Kromhouthal is onderdeel van bedrijventerrein De Overkant waarvan circa 10.000m2 te gebruiken is voor evenementen. De Kromhouthal is hiervan het grootste onderdeel met een oppervlakte van 3.500m2, maar daarnaast zijn er meerdere ruimtes voor het gebruik van evenementen beschikbaar op het terrein. Hieronder vallen het theater en de studio's van Dansmakers, de twee Break-out rooms en Restaurant Stork. Vroeger waren de hal en het restaurant onderdeel van een fabriek. Deze rauwe en industrële uitstraling is behouden gebleven. De hijskranen, de nog staande stalen constructies en het plafond van ruim 15 meter hoog met de imposante lichtkoepels geven een unieke 'look and feel' aan de hal en aan uw evenement. 
 

De Overkant bruist van creatieve energie. Het is bij uitstek dé plek waar werken, kunst, cultuur, horeca en evenementen samenkomen. Prachtig gelegen aan de Noordelijke IJ oevers is het maar enkele minuten van het centrum verwijderd. 

                                               

Waarom uw evenement in de Kromhouthal?
140 meter lange fabriekshal
- Uit te breiden met de break-out rooms, de ruimtes van Dansmakers en het Restaurant
- Flexibel in te richten
- Oorspronkelijke industriële elementen, zoals hijskranen en kolommen
- Lichtkoepels (te verduisteren) laten sfeervol daglicht toe over de gehele lengte
- Uitstraling van de hal naar eigen wens te bepalen
- Geschikt voor uiteenlopende evenementen (congressen, modeshows, tentoonstellingen, personeelsfeesten etc.)
- Directe ligging aan het water met uitzicht op de binnenstad
- Meedenkende en ervaren evenementenorganisatie
- Aanwezigheid van café-restaurant Stork & Dansmakers op het terrein

 

Locatie

De Kromhouthal is een onderdeel van bedrijfsterrein De Overkant. Deze creatieve hotspot in Amsterdam-Noord is de nieuwe uitvalbasis voor creatief Amsterdam. De voorzijde van de hal bevindt zich aan de IJ-oever waar een panoramisch uitzicht over het water en over het centrum van Amsterdam op u wacht. Meer informatie over De Kromhouthal, Amsterdam

Wilt u meer informatie ontvangen over De Kromhouthal te Amsterdam, of andere locaties? Voeg De Kromhouthal dan direct toe aan uw favorieten, of vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Op de eerste verdieping van de Kromhouthal bevinden zich de Break-out Rooms. Deze ruimtes bieden ruime mogelijkheden voor uw vergadering, bijeenkomst, workshop of presentatie op een bijzondere plek. De glazen gevel van de ruimtes bieden een indrukwekkend uitzicht waarbij u uitkijkt over de Kromhouthal. Gelegen aan Break-out Room Zuid bevindt zich een ontvangstruimte met directe ontsluiting naar zowel de Break-out Rooms als de balustrade. De Break-out Rooms zijn flexibel in te delen, waarbij diverse aanvullingen mogelijk zijn op aanvraag. 

De Break-out Rooms zijn perfect geschikt als locatie voor congressen. Natuurlijk kan het congres ook plaatsvinden in de hal zelf. Een congreslocatie met karakter, want de industriële sfeer en indrukwekkende grootte geven een congres net wat extra's. De Kromhouthal biedt ruimte aan kleine ne grote congressen tot 2.300 gasten met uiteenlopende mogelijkheden voor break-out sessies. 

De nauwe samenwerking met de buren - en tevens partners op het terrein - Restaurant STORK geven mogelijkheid in catering of een afsluitende borrel.
Het organiseren van een groot feest tot ruim 2.300 personen kan op veel verschillende manieren in de Kromhouthal. De aanpasbare grootte, indrukwekkende uitstraling, eigen haven en uitzicht op het IJ maken de hal een bijzondere locatie voor bedrijfsfeesten in alle soorten en maten. Ook het ontvangen van kleine groep maakt een feest in de Kromhouthal bijzonder, door met meerdere area's en belevingen te werken. Naar smaak en eigen wens is de Kromhouthal te transformeren tot dansvloer, borrelruimte, loungeplek en zelfs een casino.

Feesten in de Kromhouthal hebben een indrukwekkende uitstraling en onderscheiden zich door een mogelijk contrast van een industriële locatie met een hoogstaande aankleding. De werkende kranen bieden enorme mogelijkheden in techniek, decoratie en entertainment waarbij spectaculaire shows kunnen ontstaan.

Verder wordt er samengewerkt met een aantal vooraanstaande cateraars en een ervaren en creatief technisch team. Daarnaast staan onze eventmanagers klaar om u, wanneer gewenst, te adviseren, te ondersteunen of uw volledige evenement te organiseren.
Naam Daglicht U-vorm Carré School Theater Receptie Diner Feest
Kromhouthal Ja - - 1200 2000 2300 1800 2300
Break-out room Noord Ja 35 60 80 150 150 - -
Dansstudio T02 Ja 80 150 160 250 250 150 -
Dansmakers Theater T01 Ja 80 150 160 200 300 150 -
Break-out room Zuid Ja 40 80 90 150 150 - -
Break-out IJzijde Ja - - - 200 200 100 -
Catering Ruimte Ja - - - 150 150 - -
Haven en Binnenplein Ja - - - 800 - 600 1000
De Kromhouthal is op verschillende manieren goed bereikbaar; Fietsend vanaf het Centraal Station (Amsterdam) doe je er ongeveer 15 minuten over. Je kunt aan de achterzijde van het station oversteken met het pontje. Naast de fiets en de pont kun je ook vanaf Centraal de bus pakken naar Amsterdam-Noord. Verder is de locatie met de auto ook heel goed bereikbaar. De Kromhouthal is slechts enkele minuten verwijderd van de A10 dan wel de IJ-tunnel. Kortom een geweldige buurt om in te werken met de unieke ligging aan het IJ en nabij de pont (IJplein) met uitzicht op de passengers terminal.

Contactgegevens
Kaart
De Kromhouthal
Gedempt Hamerkanaal 231,
1021 KP, Amsterdam,
Noord-Holland
Telefoon
Contactpersoon: Vincent de Ridder
Toon mij het telefoonnummer
Mogelijkheden
 • catering Eigen catering mogelijk: ja
 • group 0 tot 2300 personen
 • tick Nachtvergunning
 • tick Live muziek
 • tick Wifi aanwezig
 • Parkeren Zowel op De Overkant als in de directe omgeving is er gratis parkeergelegenheid en geldt een vrij parkeren beleid. Op ons terrein zijn ca. 200 parkeerplaatsen beschikbaar voor algemeen gebruik en hebben we een privé parkeerplaats met 50 – 80 parkeerplaatsen die we tijdens een evenement vrij kunnen houden.
Ligging
 • Aan het water
 • Aan de snelweg
 • Landelijk
 • Nabij openbaar vervoer
 • Luchthaven: 26 km